מכירות את הסיטואציה להיות באמצע אימון ספורט, אירובי, יוגה, או כל פעילות אחרת, הכול מתנהל כרגיל, המורה מדגימה ואנחנו מבצעות, ופתאום משום מקום עשינו פעולה הכרוכה במאמץ, והופ! ברח לנו. איזו פאשלה אדירה. כשלי זה קרה בפעם הראשונה חשבתי שאני מתה. שכנעתי את עצמי שזה חד פעמי ובחרתי להתעלם. כולי תקווה שזה יעלם. אבל אז שמתי לב שגם "אפקט המפתח במנעול" חוזר על עצמו. אני מתכוונת לאותו מצב בו ברגע שמגיעים הביתה ומכניסים את המפתח למנעול, חייבים לרוץ לשירותים. ובדחיפות! עם עליית תדירות המקרים הבנתי שזה ממש פוגע לי באיכות החיים ודורש טיפול.

אם גם אתן שם ומכירות את הסיפורים אז הכי חשוב שתירגעו ותדעו שאתן לא לבד. בנוסף חשוב שתדעו שיש כבר פתרון חדשני ומהפכני אשר פותר בעיות חוסר תפקוד של רצפת האגן.

בואו ננסה לעשות סדר

EMSELLA

ראשית, כדאי לתקן טעות נפוצה המשייכת רק בעיות של בריחת שתן עם חיזוק רצפת האגן. זה לא לגמרי לא נכון, ובעצם זו חצי תשובה נכונה, משום שבריחת שתן היא תופעה אחת מתוך מכלול תופעות שקורות בגוף שלנו הקשורות לשינויים ברצפת האגן.

דמיינו ערסל שבו שלושה כדורים. זוהי רצפת האגן שלנו, שנראית כמו ערסל ומכילה בתוכה שלוש מערכות שנראות כמו כדורים: מערכת השתן, מערכת המין, והחלק הסופי של מערכת העיכול. ישנן הרבה סיבות הגורמות לשינויים ברצפת האגן, כמו לידה, גיל, תזוזות פנימיות בגוף, ניתוחים שונים ועוד. בכל שינוי כזה חלה תזוזה פנימית של שלושת המערכות, שזזות ומשנות את מיקומן, והשינוי הוא שגורם לכאבים, לחצים ותופעות לוואי משונות שלא היכרנו קודם.

חיזוק רצפת האגן והשפעתו על התחום המיני אחרי לידה

הבעיה הנפוצה והמדוברת ביותר היא בריחת שתן, אבל שינויים בחיזוק רצפת האגן גורמים לעוד הטרדות ואי נוחות שאנשים לא יודעים להיכן לשייך, כמו תופעות של אחרי לידה המתחילות בקטנה וצומחות להטרדה. לידה היא חוויה עוצמתית המשנה סדרי עולם, הנשים הופכות לאימהות טריות, והאיזון המשפחתי משתנה. אותן נשים אחרי לידה מספרות על חוסר חשק לפעילות מינית או כאבים וחוסר הנאה בזמן קיום יחסי מין, עצירויות, כאבי בטן, התכווצויות ועוד. הנושא המיני הופך למעיק על אורח החיים. נושא בעיות במין הוא הפחות מדובר בקרב נשים, רבות מהן אינן משייכות תופעות אלה לתסמונת אי תפקוד רצפת האגן ולכן אינן יודעות איך לטפל בהן.

בדרך כלל, אישה שתפנה לרופא בבעיה של בריחת שתן או בעיות בתפקוד מיני, קו הטיפול הראשוני שיוצע לה יהיה הפנייה לפיזיותרפיה בשילוב עם בדיקות, כדורים, מכשירים ומכשור ייעודי. למשל, מכשיר שבודק כמה פעמים את מכווצת את האגן ובאיזו עצימות. יש מצב שהרופא יבקש ממך לכווץ את האגן 10 פעמים כל שעה. מניסיון כולנו יודעות שנכווץ אולי בשעה הראשונה, גג בשעה השנייה ואין מצב לזכור גם בשעה השלישית. יותר מזה, ברור שמשם תבוא הישועה.

 

תרגילים לחיזוק רצפת האגן – כיסא ה-EMSELLA

תרגילים לחיזוק רצפת אגן הם מצויינים, ובמשך שנים נשים נעזרו בהם כדי לשפר את יכולת תפקוד השרירים באזור בכל מיני מצבים, מאז שדר' ארנולד קגל המציא אותם ב-1948 כדי לסייע לנשים לאחר לידה שסבלו מדליפת שתן. דר' קגל חקר סוגים שונים של פתרונות והמציא מכשיר – הפרינאומטר – המסוגל למדוד את עוצמת הכיווצים הרצוניים של שרירי רצפת האגן. המכשיר אפשר למדוד את יעילותם של תרגילים לחיזוק רצפת אגן, ולוודא שהאישה אכן מכווצת מספיק את השרירים כדי לגרום להתחזקותם. במשך השנים מחקרים שונים בדקו אף הם את יעילותם של תרגילים לחיזוק רצפת אגן, עם תוצאות שונות ולעיתים סותרות. כיסא ה-EMSELLA נמצא כיעיל הרבה יותר, מכיוון שעוצמת ותדירות כיווצי השרירים שהוא מאפשר אינם דבר מה שאישה יכולה לבצע בעצמה.

טיפול בדליפת שתן

אז מאין היא כן תגיע, הישועה?

כל אותן בעיות המתפתחות עקב שינויים של מערכות רצפת האגן נקראות בעגה המקצועית "אי תפקוד רצפת האגן" וכדי לפתור אותן אתן מוזמנות אל "כיסא ה-EMSELLA" – המכשור החדש של מרפאות האסתטיקה VIV, או בשמו המקצועי Female Sexual Dysfunction . מדובר בכיסא המייצר את הכיווצים בשבילך. 11,200 כיווצים ב-28 דקות(!). כן כן, לא טעיתי בהקשה, 11,200 כיווצים בכל טיפול של 28 דקות. היש טוב מזה?

החלטתי להיות שפן הניסיונות עבורכן. התיישבתי על "הכיסא" המהולל. בערך כל 15 שניות הרגשתי כיווץ באזור האגן והווגינה שעבר לכל הגוף ועטף אותי מלמטה עד למעלה. מודה, בהתחלה זה קצת מטריד וחשים אי נוחות. כל האנרגיה הייתה ממוקדת בכיווצים, אולם אחרי 5 דקות תחושת האי נוחות נעלמה והגוף התרגל. הישיבה על הכיסא היא בלבוש מלא ואינה דורשת שום התארגנות מיוחדת, ניתן לקרוא, לצפות בטלוויזיה או כל שחשקה נפשכם, אך ללא טלפון נייד כי מדובר בשדה אלקטרומגנטי.

הכיווצים שמפיק הכיסא הם מקסימליים ועל-אנושיים בהשוואה ליכולת האנושית לתפוקה מהשריר. מסתבר שאדם יכול להפיק רק 30% אפקטיביות מהשריר, בהשוואה למכשור המפיק 100%. זוהי מגה-פיזיותרפיה.

הפגישה הראשונה נערכת עם רופא/ה הבונה ביחד אתכם טיפול אישי. ד"ר ענבל גת וידר, מנהלת תחום האסתטיקה במרכז רפואי VIV, אמרה לי להתייחס לטיפול בכיסא כמו אל שיעור אירובי לחיזוק שרירים. להמלצתה, תופעות של בריחת שתן דורשות סדרה של 6 מפגשים פעילים בשבוע. אורך ותדירות הטיפולים הוא פונקציה אישית היות ומסת השריר שונה אצל כל אחד והשריר עובר אדפטציה לפעילות החדשה, וכמובן הדבר תלוי תוצאות שרוצים להשיג.

ד"ר גת וידר ממליצה לכל אישה אחרי לידה לבוא ולחזק את רצפת האגן שלה, במיוחד כשהמצב עדיין סביר וטוב, כך השיפור יהיה מהיר וקל יותר מאשר למי שכבר במצב של צניחת אגן. חבל שלא הייתה מודעות לנושא כשאני ילדתי את בנותיי.

לסיום, מה אני ממליצה לכולכן? חיזוק רצפת האגן

ראשית, לא להתבייש. חשוב שנרגיש טוב עם עצמנו, שלא נמנע מלטפל בבעיות הפוגעות באיכות החיים שלנו רק בשל מבוכה ואי נעימות, ושנית, תחשבו כמה אנרגיה והתעסקות אנחנו מפנים לחיצוניות שלנו. לפנים, לגזרת הגוף, לשיער ועוד, וכמה מעט אנחנו משקיעים בחלקים הפנימיים של הגוף שמזדקנים ביחד איתנו. החכמה היא לזכור לדאוג גם וגם.

 

    השינוי שלך מתחיל כאן!

    אתם מוזמנים להתקשר 2345* או להשאיר פרטים ואנחנו כבר נדאג לשאר